Global

ada apa pada tajuk ?

Bismillahirrahmanirrahim.

Allahuakbar3x.Astaghfirullahal ‘azim3x.Alhamdulillah3x.
Segala puji-pujian bagi Allah dan selawat ke atas junjungan nabi Muhammad yang mulia. Pembawa rahmat ke seluruh alam.
Di satu masa itu,musim sejuk :

Kuntum                            : err cane nak lukis orang lidi yg gagah ?

Keembung                       : aik?

Kuntum                            : awat?

Keembung                      : ( sambil memikirkan kenape,lalu melukis orang lidi yg gagah )

Kuntum                           : yeay! Thanx.

Angin danbou ( heater ) berlalu sepoi2.

Kuntum                           : ha, tgok ni.hampir siap dah.

Keembung                     : (@@) sugoi. Apa yang awak tgah buat  dan kenape buat benda ni ?

Kuntum                          : saya tengah melukis poster.saya pun nak membantu dan jadi golongan membantu saudara2 saya  walaupun hanya dengan melukis orang lidi yang gagah kat poster ni, saya harap Allah juga terima usaha saya ni.

Keembung                     : ooo.

Kuntum                          : nanti bila Palestin dah aman dan kepimpinan Palestin dipimpin orang yang benar,sekurang-kurangnya saya membantu untuk keamanan itu. Takkan saya nak jadi golongan yang bertepuk tangan dan bersorak gembira  di luar gelanggang je melihat kemenangan di depan mata ? Ye tak ? same la macam kisah    burung  kecil tu.

Keembung                     : burung kecil mane ni ? ( sambil betulkan tudung )

Kuntum                          : .

                                            tengok ni. ( sambil menghulurkan dynabook nye )

Keembung                     : soudesne.( aah la ).kalau camtu, lepas awak dah siapkan nanti poster tu, saya tolong awak share2 kan kat  facebook ngan twitter.boleh ? Saya pun nak sikit saham kemenangan tu nanti.^^

poster itu.yeheeee

(sumber : AMIR)

Untuk dapatkan saham itu, hanya di hujung jemari runcing anda. Xperlu mengayuh basikal mahupun berlari-lari anak.kan ?

p/s:
saya ada teka teki :
antum tau ke keembung tu ape ? senyum kalau tau. Google atau tanye orang sebelah kalau terlupe.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s